İzmir Kadın ve İktisat Kongresi

Üyelik ve Network komisyonumuzun organize ettiği aylık ziyaretimizi, yönetim kurulumuz ve üyelerimizin katılımıyla değerli üyemiz İç Mimar Zakire Alimoğlu ‘na yeni iş yerinde yaptık.
31 Ocak 2023
Kahramanmaraş ve çevre 10 ilimizde meydana gelen depremde hayatını kaybeden canlarımızı rahmet ve saygı ile anıyoruz, yaralılarımıza acil şifa dileriz..
6 Şubat 2023

1923 yılındaki İzmir İktisat Kongresi öncesinde 2 Şubat 1923’te toplumsal kalkınma sürecinde kadının yeri ve önemine dikkat çekebilmek için ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından düzenlenen Kadın Kongresinden 100 yıl sonra 2 Şubat 2023 tarihinde ikinci Yüzyılın iktisat Kongresi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve BASIFED ortaklığı ve TÜRKKONFED desteği ile Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde “Kadın ve İktisat Kongresi” gerçekleşti. Kadın hakları ve kadınlara yönelik çalışmalar yürüten çok sayıda STK’dan katılımcıların yer aldığı kongrenin ilk oturumundaki forumda geleceğin Türkiyesi’nin iktisat politikalarına katkı sunmak için STK temsilcileri fikir ve önerilerde bulundular. Forumda dernek başkanımız Samiye Hancıoğlu AFİKAD’ı temsilen sorunlara yönelik çözüm önerilerini paylaştı.
İzmir İktisat Kongresi ve Kadınlar Kongresinin tarihçesinin anlatıldığı, İktisat ve Kadın, Demokrasi ve İktisat, Ekoloji, İnovasyon ve Teknoloji, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi konu başlıkları değerli konuşmacılar tarafından aktarıldı. Kongreye dernek başkanımızla birlikte başkan yardımcımız Ayşe Kocaçay, Genel Sekreterimiz Nalan Karcı, GİFED delegemiz Günfer Uysal, Paydaş İlişkileri komitesi üyemiz Yasemin Bor ve Proje komitesi üyemiz Selime Sömer Bal katıldı.
Nazik davetleriyle bu tarihi güne tanık olmamıza imkan sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, BASİFED ‘e ve BASİFED yönetim kurulu üyesi Betül Sezgin’e teşekkür ederiz.
@iktisatkongresi
@izmirbuyuksehirbelediyesi
@basifed
@betulsezgiin
#KadınveİktisatKongresi